Dues joves, una de Melilla de 19 anys i una menor de Ceuta de 14, s'han convertit en les primeres dones detingudes a Espanya disposades a sumar-se a la gihad, integrades en cèl·lules terroristes de l'autodenominat Estat Islàmic.

Les dues dones van ser detingudes dissabte passat al pas fronterer de Beni Enzar, el principal dels quatre que hi ha entre Melilla i el Marroc. Segons fonts policials, quan Fauzia Al-Lal i la seva companya, una menor de 14 anys els pares de la qual havien denunciat feia dies la seva desaparició, van ser interceptades portaven burca, el mateix vestit que portaven en el seu trasllat a Madrid per passar a disposició de l'Audiència Nacional.

El ministeri de l'Interior ha revelat que estaven en la fase de trasllat a les zones de conflicte, presumiblement, Síria o l'Iraq, on volien integrar-se plenament en cèl·lules terroristes liderades per Abu Bakr Al Baghdadi. Un dels objectius d'Al Baghdadi és captar el major nombre de combatents estrangers, i per a això usa estratègies com l'establiment d'una xarxa de captadors, amb una dinàmica d'actuació ràpida, controladora i fanàtica, segons les fonts.