Una xarxa criminal russa ha obtingut la quantitat més gran de dades d'usuaris d'Internet mai coneguda, amb 1.200 milions de combinacions de noms i contrasenyes i més de 500 milions d'adreces de correu electrònic, segons el diari The New York Times.

Els registres, descoberts per l'empresa nord-americana Hold Security, dedicada a analitzar aquest tipus de dades, inclouen material confidencial procedent de 420.000 llocs web, afegeix el diari. La companyia, que ja ha destapat altres casos de robatoris informàtics massius, no va revelar el nom de les víctimes per acords de confidencialitat i la reticència de les empreses de renom afectades per què els llocs eren vulnerables. A petició de The New York Times, un expert en seguretat no vinculat a Hold Security va analitzar la base de dades de credencials robades i va confirmar-ne l'autenticitat.

"Els pirates no es van limitar a empreses nord-americanes, es van dirigir a qualsevol lloc web del qual poguessin obtenir dades, des de companyies com Fortune 500 a llocs web molt petits", va dir Alex Holden, el fundador i director de Hold Security. A més, segons Holden, entre les web piratejades també hi ha portals russos.