El sacerdot espanyol Miguel Pajares, afectat pel virus de l'Ébola, presenta una "situació clínica estable", segons el primer informe mèdic facilitat després de la seva arribada a l'Hospital Carlos III de Madrid, mentre que la religiosa Juliana Bohi, que no està contagiada, es troba en "molt bon estat general".

Pajares, que ha arribat al centre hospitalari "una mica desorientat", està estable i febril, respira espontàniament i no té hemorràgies, un dels principals riscos de contagi, segons l'informe sanitari facilitat avui per la Conselleria de Sanitat de Madrid en roda de premsa.

Tant a Pajares com a la germana Juliana, que estan aïllats, se'ls estan practicant les proves per confirmar que efectivament el primer està afectat pel virus de l'Ébola i la religiosa no, ja que no presenta símptomes.

Dispositiu policial i sanitari a l'arribada del sacerdot

El religiós Miguel Pajares, el primer espanyol contagiat d'ébola, i la missionera Juliana Bohi, que han aterrat a la base de Torrejón d'Ardoz (Madrid) aquest matí, han arribat sobre les 9,30 hores a l'hospital Carlos III, on han ingressat per rebre tractament.

Dues ambulàncies equipades amb mitjans d'aïllament biològics han traslladat als dos pacients des de Torrejón fins a l'hospital, en el qual han entrat per una porta diferent a l'habitual, mentre un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolava la zona.

Les ambulàncies del SUMMA (serveis d'emergències mèdiques de Madrid), els conductors de les quals anaven protegits amb màscares, anaven escortades per diversos cotxes i motos de la Policia Nacional conformant una llarga comitiva.

L'entrada a l'hospital s'ha produït per la porta per la qual s'accedeix als instituts de Recerca Cardiovascular i Oncològics, la qual cosa ha agafat desprevinguts al més de mig centenar de periodistes que, des de primera hora de la matinada, feien guàrdia en l'entrada principal.

El sacerdot ha estat internat a l'edifici del Carlos III on s'ha habilitat la sisena planta i, en concret, tres habitacions individuals d'aïllament amb rescloses amb pressió negativa, encara que aquesta pressió no és necessària per a casos d'ébola, segons la conselleria de Sanitat de la comunitat de Madrid.

A l'hospital Carlos III estan activats els protocols marcats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que garanteixen un risc mínim per a l'atenció als pacients amb aquest tipus de malalties infeccioses.

La directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa, va explicar ahir que tots els tràmits s'han realitzat perquè "la seguretat estigui absolutament garantida per a tota la societat i tots els espanyols".