El sacerdot Miguel Pajares, infectat pel virus d'Ebola, ingressarà a l'antic hospital Carlos III de Madrid un cop aterri a la capital espanyola l'avió medicalitzat enviat ahir per Espanya a Libèria per repatriar-lo. El comitè de catàstrofes externes de l'Hospital la Paz, del qual depèn el Carlos III, ha acordat que el sacerdot serà instal·lat, previsiblement avui, en un pavelló d'aïllament que ofereix habitacions de pressió negativa amb un circuit especial d'entrada i de sortida dels sanitaris, i amb dutxa per a abans i després de treure's el vestit de seguretat.

Cap a les 13.20 h d'ahir es va enlairar de la base aèria de Torrejón de Ardoz l'Airbus A310 del 45è Grup d'Exèrcit de l'Aire i medicalitzat, que va aterrar a les 18.30h a l'aeroport de Monròvia, segons el ministeri de Defensa.

Ja en sòl africà, el personal que viatja en aquest avió havia de decidir si també trasllada a Espanya la monja d'origen guineà amb passaport espanyol Juliana Bonoha Bohé, que no té la malaltia, després que l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu (OHSJD), a la qual pertany Pajares, n'hagi demanat la repatriació.

La directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa, després de la reunió mantinguda ahir per la ministra de Sanitat, Ana Mato, i representants de Defensa, Afers Estrangers i la Comunitat de Madrid, va explicar tots els tràmits s'han realitzat per tal que "la seguretat estigui absolutament garantida per a tota la societat i tots els espanyols". "La infecció pel virus d'Ebola no té cura, només tractament de suport", va recordar la directora general, que va afegir que l'essencial és pal·liar les "condicions d'inestabilitat" que té el malalt, motiu pel qual es trasllada Pajares.

L'OHSJD ha mostrat la seva alegria per la repatriació però, segons José María Viadero, això "no és el final" de les seves preocupacions, ja que segueixen treballant perquè els que s'han quedat allà, a l'Hospital Sant Josep de Monròvia, puguin rebre una ajuda i assistència adequada.

Al costat dels espanyols que estan aïllats a l'hospital liberià hi romanen quatre persones de l'ordre, la sol·licitud de trasllat a Espanya de les quals no s'ha produït, segons ha dit Vinuesa.

"La sol·licitud que tenim és la dels espanyols i el que contempla el país és la repatriació dels espanyols", ha asseverat.