L'expresident català Jordi Pujol s'ha posat a disposició de les "instàncies jurídiques i tributàries" després de la confessió a través d'un comunicat d'uns comptes sense regularitzar a l'estranger.

Pujol, que s'ha deixat veure en la seva residència estiuenca de Queralbs després d'estar amagat des que es va fer públic aquest assumpte, ha atès els nombrosos mitjans de comunicació parapetats davant el seu habitatge, tot i que s'ha remès a aquella nota pública davant les qüestions sobre la seva situació.

L'expresident de la Generalitat tampoc ha decidit encara si compareixerà davant el Parlament per donar explicacions, segons ha manifestat a Queralbs amb un concís "ja es veurà".

Jordi Pujol ha reiterat que es troba "bé" i ha justificat la decisió d'emetre el comunicat en el qual confessava els comptes a l'estranger en què li va semblar que era "bo fer un aclariment".

Respecte als suposats delictes econòmics que planegen ara sobre diferents integrants de la seva família, Pujol ha explicat que aquest assumpte "ja es plantejarà" si és necessari, però s'ha negat a posicionar-se sobre "informacions".

A més, l'expresident de Catalunya ha admès que no ha seguit tot el que s'ha publicat des de la seva confessió pública i ha detallat que busca en la seva residència de Queralbs, en ple Pirineu, "una mica de tranquil·litat".

Jordi Pujol ja s'havia deixat veure en les últimes hores davant els nombrosos periodistes que han acudit a les portes del seu habitatge estiuenc al saber-se de la seva presència allà.

Pujol ha acudit al matí a un cèntric cafè de Queralbs, on ha estat saludat per coneguts d'aquesta petita localitat gironina.

Respecte a la seva agenda immediata, l'expresident català ha dit que estava "cada vegada més retirat" i que, per tant, no té compromisos públics en perspectiva.

Aquests últims dies s'havia especulat amb la presència de Jordi Pujol en les cases dels seus fills a La Tour de Carol, a França, o Bolvir de Cerdanya, tot i que ha estat a la residència habitual d'estiu de Queralbs on ha accedit a respondre a les preguntes dels mitjans de comunicació.