El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, situa com a "línia vermella" que no s'ha de traspassar que els sectors crítics del seu partit decideixin participar en candidatures electorals enfrontades a les dels socialistes catalans, una circumstància a la qual no donaria el seu suport.

Segons ha indicat Ros, el grup Moviment Catalunya, recentment constituït amb la participació de exconsellers del PSC com Montserrat Tura, Antoni Castells, Marina Geli i Joaquim Nadal, però també amb el suport de dirigents com ell mateix, ha estat creat com "un instrument polític per ampliar l'espai socialista" en el territori, però no per competir amb el PSC. Amb els ulls posats les eleccions municipals de maig del 2015, Ros és partidari que Moviment Catalunya pugui servir per aglutinar sectors de població que, pels motius que siguin, no desitgen militar en el PSC però sí que vulguin formar candidatures socialistes als ajuntaments.

"No es tracta que sigui la nova marca blanca del PSC per a les municipals", ha matisat Àngel Ros, però sí que "pot ser un instrument útil per aglutinar sectors als quals d'una altra manera no accediríem".