El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha demanat avui que es depurin responsabilitats en el cas Jordi Pujol de diners no declarat, i encara que rebutja una comissió d'investigació, vincula assumptes com aquest "a una generació anterior" de la seva formació, CiU.

Segons ha afirmat el conseller Santi Vila en unes declaracions a Catalunya Ràdio, Jordi Pujol "ha de donar totes les explicacions, evidentment, tolerància zero, evidentment, i espero que s'aclareixin fets tan reprovables" com pot ser els diners de la família Pujol situat en altres països i ocultat a Hisenda.

"Espero que fets com aquests es castiguin amb tota la contundència", ha recalcat Vila abans d'afegir que "dit això, no perdem de vista que un expresident de la Generalitat no necessàriament es mereix l'escarni del Parlament, on tothom diu el primer que li passa pel cap en funció de com s'ha llevat".

Santi Vila ha lamentat l'ús que "alguns sectors i espais polítics" estan fent del cas Jordi Pujol i la seva família per intentar perjudicar el procés sobiranista que viu Catalunya, i ha vinculat assumptes com aquest de presumpte frau o corrupció "a la generació anterior" a la seva de polítics de CiU que van governar les institucions autonòmiques durant les passades dècades.

S'ha mostrat partidari, en aquest sentit, "de refundar el partit", CDC, per configurar "un espai polític de centre que begui al mateix temps de l'esquerra i de la dreta".

En l'àmbit de les infrastructures, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha indicat que espera que el Govern tregui a concurs públic abans d'acabar l'any el servei de tren llançadora entre la terminal T1 de l'aeroport del Prat i el centre de Barcelona, passant per l'Estació de Sants.

Segons Vila, es tracta d'una infrastructura molt factible a curt termini perquè hi ha diversos operadors privats que estan interessats a assumir-la "i, a més -ha apuntat-, no caldria finançament de les administracions públiques".