La secretària general d'ERC, Marta Rovira, espera que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol comparegui voluntàriament davant el Parlament per explicar el cas que l'afecta de frau fiscal, però ha advertit que si no ho fa llavors el seu partit demanarà una comissió d'investigació.

"Que s'ho pensi bé", ha afirmat Marta Rovira, en declaracions a Catalunya Ràdio, al saber que Jordi Pujol va dir ahir que s'ho estava pensant si compareixeria davant el Parlament el pròxim 2 de setembre, "perquè està bé que doni explicacions i que no es limiti a fer pública una nota".

Segons Marta Rovira, "els ciutadans de Catalunya es mereixen escoltar les seves explicacions de forma directa i davant els seus legítims representants democràtics, és a dir, en seu parlamentària, i a mi em consta que ell té un gran respecte per les institucions democràtiques catalanes".

En conseqüència, ha explicat, "primer s'ha d'escoltar-lo a ell i després ja analitzarem si s'ha de crear una comissió d'investigació" que no seria específicament sobre el cas Jordi Pujol, ha matisat, "sinó més àmplia sobre el frau fiscal".

En cas que Jordi Pujol es negués a comparèixer voluntàriament, llavors ERC sí que es planteja demanar la comissió d'investigació, ha assenyalat Marta Rovira.

Segons la secretària general i portaveu d'ERC al Parlament, que Pujol vulgui evitar la possibilitat de patir un escarni per part d'alguns grups o diputats "no hauria de ser un impediment" perquè comparegui.

Marta Rovira ha afirmat, a més, que el cas Jordi Pujol afecta al procés sobiranista "perquè és un argument més per enterrar l'autonomisme i construir una hisenda pròpia amb majors controls, ja que tenim l'oportunitat de construir un país millor".