L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol encara no té clar si compareixerà al Parlament de Catalunya el proper mes de setembre. Tot i això, ahir sí que es va posar a disposició de les "instàncies jurídiques i tributàries" després de la confessió que va fer el dia 25 de juliol a través d'un comunicat d'uns comptes sense regularitzar a l'estranger.

Pujol, que ahir es va deixar veure a la seva residència estiuenca de Queralbs després d'estar amagat des que es va fer públic aquest assumpte, va atendre els nombrosos mitjans de comunicació que s'havien instal·lat davant el seu habitatge, tot i que es va remetre a aquella nota pública davant les qüestions sobre la seva situació.

L'expresident de la Generalitat va explicar que tampoc ha decidit encara si compareixerà davant el Parlament per donar explicacions, segons ha manifestat a Queralbs amb un concís "ja es veurà". Pujol va reiterar que es troba "bé" i va justificar la decisió d'emetre el comunicat en el qual confessava els comptes a l'estranger en què li va semblar que era "bo fer un aclariment".

Dels suposats delictes econòmics que planegen ara sobre diferents integrants de la seva família, Pujol va explicar que aquest assumpte "ja es plantejarà" si és necessari, però es va negar a posicionar-se sobre "informacions".

A més a més, l'expresident de Catalunya va admetre que no ha seguit tot el que s'ha publicat des de la seva confessió pública i va detallar que busca en la seva residència de Queralbs, en ple Pirineu, "una mica de tranquil·litat". Jordi Pujol ja s'havia deixat veure durant el dia d'ahir davant els nombrosos periodistes que van acudir a les portes del seu habitatge estiuenc al saber-se de la seva presència allà.

Pujol va sortir al matí per anar a un cèntric cafè de Queralbs, on va ser saludat per coneguts d'aquesta petita localitat del Ripollès.

Respecte a la seva agenda immediata, l'expresident català va dir que estava "cada vegada més retirat" i que, per tant, no té compromisos públics en perspectiva.

Aquests últims dies s'havia especulat amb la presència de Jordi Pujol en les cases dels seus fills a la Tor de Carol, a França, o Bolvir de Cerdanya, tot i que ha estat a la residència habitual d'estiu de Queralbs on ha accedit a respondre a les preguntes dels mitjans de comunicació.

D'altra banda, l'anècdota del dia la va protagonitzar el mateix Pujol, quan, tornant a casa seva va entrebancar-se quan pujava les escales de l'entrada i mentre el gravava un equip de Cuatro. "Només em faltava això!", va exclamar just després de caure i ser ajudat de seguida pel seu guardaespatlles.