El president dels EUA, Barack Obama, va assegurar que Gaza "no pot mantenir-se a ella mateixa aïllada del món", amb referència a l'embargament decretat sobre la franja per part d'Israel. Obama va destacar que una obertura de la franja és la manera d'acabar amb la crisi que existeix als territoris i va assegurar que "hi ha fórmules disponibles", encara que va reconèixer que complicades. "No tinc cap simpatia per Hamàs", va recordar el president dels EUA, "però tinc una gran simpatia per la gent comuna que lluita a Gaza", va afegir en referència al patiment de la població civil.

Israelians i palestins van viure el seu tercer i darrer dia de treva acordada amb Egipte per negociar una sortida al conflicte armat a Gaza, a l'espera que els seus governs acceptin una nova pròrroga en el cessament de les hostilitats. L'alto el foc, respectat fins ara de manera estricta per les dues parts, finalitza avui a les vuit del matí hora local després de la seva entrada en vigor dimarts a primera hora a petició d'Egipte.

Les Brigades d'Azedím Al Kasam, el braç armat de Hamàs, van assegurar que no acceptaran una ampliació de l'alto el foc en les negociacions que una delegació palestina manté al Caire amb Israel si no es garanteix la construcció d'un port marítim a Gaza, entre d'altres condicions.

Negociació difícil

Paral·lelament, la delegació palestina que es troba al Caire va rebutjar l'exigència israeliana que aquest moviment palestí es desarmi, que le va ser comunicada a través del mediador egipci.

El primer ministre hebreu, Benjamín Netanyahu, va afirmar que considera "inevitable" que hi hagi víctimes civils en l'actual ofensiva contra Hamàs a Gaza, però va responsabilitzar d'aquestes morts el moviment islamista. "Lamentem cada víctima civil, però són responsabilitat de Hamàs, que llança coets contra les nostres ciutats i ho fa des de llocs on hi ha civils: hospitals, escoles, mesquites", va indicar Netanyahu en una entrevista concedida a la cadena francesa i-Télé.