Els rebels prorussos van abatre un caça Mig-29 i un helicòpter sanitari MI-8 durant els combats amb les forces governamentals, que van iniciar l'ofensiva contra les places fortes insurgents de Donetsk i Lugansk. El Mig-29 va ser abatut quan sobrevolava Ienakievo, localitat natal del deposat president Víktor Ianukóvitx i un dels principals bastions rebels a la regió de Donetsk.

"Segurament va ser abatut per un sistema de míssils Buk", va assegurar Vladímir Selezniov, portaveu militar ucraïnès. Segons fonts ucraïneses i nord-americanes, les llançadores Buk equipades amb radars per detectar avions enemics van ser utilitzades pels rebels el passat 17 de juliol per abatre el Boeing-777 malaisi amb 298 persones a bord.

Kíev va denunciar també que l'helicòpter MI-8 va ser abatut quan era evident que no era un aparell militar i malgrat l'acord establert prèviament amb els rebels que no seria abatut mentre es dirigís a recollir a soldats ferits en combat.

El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, va anunciar la decisió de l'Aliança de reforçar la cooperació militar amb Ucraïna durant una visita a Kíev. "La nostra associació és duradora. L'OTAN està treballant encara més estretament amb Ucraïna", va dir.