El pseudosindicat Manos Limpias ha revelat que té informadors infiltrats a diferents partits i entitats que defensen el dret a decidir i la independència de Catalunya. El seu secretari general, Miguel Bernad, va assegurar al diari Ara: "tenim talps a tots els partits polítics, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Fundació Nous Catalans i en formacions com Reagrupament". Segons va assegurar el mateix Bernad al diari, aquests talps són "informadors" que passen desapercebuts perquè són socis o militants de les entitats i participen activament en els seus actes com altres membres. Segons assegura el secretari general del sindicat d'extrema dreta, són persones "coneixedores de totes les deliberacions" i decisions que es prenen i després n'informen el sindicat i serien pròximes a la direcció de les entitats.

Es tractaria de "tres o quatre persones" dins de l'Assemblea Nacional i algunes altres en diferents organitzacions independentistes o que donen suport al dret a l'autodeterminació de Catalunya. El líder de l'organització extremista també assegura que a l'ANC hi ha "antics membres de Terra Lliure" i que ja ha advertit al president espanyol, Mariano Rajoy, que cal actuar "abans que aquesta deriva acabi en un enfrontament violent al carrer".

Bernad es mostra convençut que el 9 de novembre hi haurà referèndum a Catalunya encara que el Tribunal Constitucional (TC) dictamini que és il·legal votar. A més, el pseudosindicat pretén recórrer la llei catalana de consultes i assegura que tornarà a impulsar una querella contra el President de la Generalitat, Artur Mas, per presumptes delictes de "prevaricació i malversació de cabals públics".