El president del PSC, Àngel Ros, ha assegurat que el seu partit estarà a la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre d'aquest any encara que "tindrà un discurs propi" perquè els catalans vegin que "hi ha una alternativa" entre els que defensen la consulta sobiranista del 9-N i "l'immobilisme del PP".

Segons ha recordat Ros en declaracions a Efe, amb vista al procés de convocatòria de la consulta sobiranista del 9 de novembre "tindrem una primera cita, que és la Diada de Catalunya de l'Onze de Setembre". Considera, en aquest sentit, que en la Diada hi "haurà una manifestació absolutament massiva a Catalunya en la qual els socialistes alguna cosa haurem de dir".

Ros, que va ser elegit nou president del PSC al congrés del 19 de juliol, ha subratllat que el seu partit "tindrà el seu propi discurs de l'11 de Setembre". "No estarem al marge del discurs majoritari, però tindrem la nostra alternativa política, i donarem a conèixer el nostre missatge al poble de Catalunya", ha afegit. "La festa nacional de Catalunya -ha precisat Ros--és de tots, sense exclusions, alguns intenten monopolitzar-la. Doncs no, els socialistes tradicionalment sempre hem participat l'11 de Setembre i aquest any no serà una excepció".

També ha dit que "gairebé tots reconeixem que el 9 de novembre no hi haurà ni consulta ni referèndum, encara que tinguem aprovada la Llei de Consultes, a la qual espero que el PSC voti a favor i que estigui a la foto que correspon".