Dia negre a les platges catalanes. Una dona de 77 anys va morir ofegada a la platja de Salou i un home de 46 anys també va morir per aquesta causa al litoral de Cambrils, a Tarragona, on ahir al matí onejava la bandera groga per mala mar.

Segons va informar la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), el primer succés es va produir cap a les 12.17 hores, moment en què el telèfon d'emergències 112 va rebre un avís que tres dones d'edat avançada no podien sortir de l'aigua a la platja llarga de Salou a causa del mal estat del mar. Els socorristes de la platja van treure una de les tres dones, de 77 anys i veïna de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), amb parada cardiorespiratòria i li van realitzar les primeres maniobres de reanimació, fins que van aconseguir arribar els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van poder desplaçar dues ambulàncies medicalitzades i dues convencionals.

Això no obstant, els diversos equips d'emergències no van ser capaços de reanimar la dona, que va morir. El segon avís es va rebre també en el 112 a les 12.20 hores davant els evidents símptomes d'ofegament d'un home de 46 anys i veí de Saragossa que es banyava a la platja del Cavet de la localitat de Cambrils.

Uns socorristes van fer la primera atenció a l'home fins que van arribar els efectius del SEM, que van desplaçar una ambulància i un helicòpter medicalitzat a la platja. Les maniobres de reanimació tampoc van donar resultats positius i el banyista, lamentablement, va morir.

A més d'aquests dos casos, es van atendre més persones amb símptomes d'ofegament durant ahir al matí a les diverses platges d'arreu de Catalunya. A l'Estartit (Baix Empordà), una dona de 78 anys va ser rescatada i traslladada a l'hospital Josep Trueta de la capital gironina, on va ingressar en estat menys greu.

També a la platja de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú (Garraf) va estar a punt de morir un home de 70 anys. El banyista va ser traslladat a l'hospital de Bellvitge de Barcelona després de recuperar la respiració en ser atès en la mateixa platja per efectius del SEM.