Set pasteres amb 84 immigrants a bord, entre ells vuit menors, van arribar aprofitant el bon temps a les costes espanyoles o van estar interceptades prop del litoral en menys de 48 hores, als quals cal afegir uns altres quatre joves subsaharians que van ser introduïts a Ceuta en motos d'aigua.

Les bones previsions meteorològiques van impulsar en els últims dos dies a desenes d'immigrants indocumentats a creuar l'Estret de Gibraltar per aconseguir el territori espanyol, amb un balanç que fins al moment deixa 57 persones arribades dissabte en cinc pasteres i 27 ahir en altres dues.

A més, tres subsaharians van arribar a la platja del Tarajal de Ceuta i un altre a l'Almadrava a bord de sengles motos d'aigua, els conductors de la qual van fugir cap al Marroc per no ser arrestats una vegada que van aconseguir introduir a la ciutat autònoma als joves immigrants, segons van informar fonts policials i de la Creu Roja.

Les arribades van començar en la matinada de dissabte, quan tres basses van arribar a les platges alacantines de Torrevieja i el Pilar de la Horadada amb 16 tripulants, quatre d'ells menors, que van dir ser originaris del Marroc, Algèria i Palestina.

A les 16.00 hores, Salvament Marítim va rescatar a uns altres 22 homes d'origen magrebí que viatjaven en una pastera interceptada a tretze milles nàutiques a l'est de Mojácar, a Almeria.

Un d'ells, un menor de 17 anys, va haver de ser traslladat en helicòpter fins a Almeria per rebre tractament per la diabetis que pateix, i la resta van ser lliurats a la Policia.

Quatre hores després, Salvament Marítim rescatava a 19 persones més d'una embarcació que s'enfonsava a unes setanta milles de la costa granadina, entre elles tres nens i sis dones (tres embarassades).

Es tractava d'una zodiac de quatre metres d'eslora que tenia oberta una via d'aigua i començava a perdre estabilitat, per la qual cosa un avió de Salvament Marítim va llançar una bassa al seu costat perquè els immigrants se subjectessin a ella.

Minuts més tard va arribar al lloc l'embarcació Salvamar Hamal, que els va rescatar i va portar al port de Motril, on van arribar passada la mitjanit.

Les tres dones embarassades i un dels nens van ser traslladats al llarg d'aquesta nit a l'hospital Santa Ana per sotmetre's a una revisió mèdica.

Dissabte, una sisena pastera, en aquest cas una embarcació de tipus playero, va intentar arribar al litoral de Ceuta amb sis persones a bord, però va ser detinguda per les autoritats marroquines en aigües d'aquest país.

Salvament Marítim espanyol va localitzar ahir a dues embarcacions més, la primera d'elles a cinc milles de Punta Carner, en la Badia d'Algesires (Cadis), amb deu immigrants, dels quals tres són dones i una està embarassada.

Aquestes deu persones rescatades són d'origen subsaharià i no ha estat necessari traslladar-les a cap centre hospitalari.

A les 11.30 hores, Salvament Marítim va albirar una segona pastera a Cadis, a set milles al sud-oest de les costes de Tarifa, amb 17 immigrants subsaharians.

Dos d'ells són dones i una està embarassada i tots estaven en bones condicions físiques a la seva arribada al port de Tarifa.