El sindicat ultradretà Manos Limpias atribuirà a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, cinc delictes en la querella que presentarà formalment aquest dimecres als jutjats. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'advocat de Manos Limpias que porta el cas, Sebastián de Juan Fontanet, ha explicat que l'escrit demana que el matrimoni sigui imputat per "malversació de fons públics, falsedat documental, suborn, delicte fiscal i tràfic d'influències". De moment, l'advocat assegura que han preferit no demanar la imputació de cap dels fills de la família Pujol-Ferrusola, però no descarta que "fruit del procediment" judicial Manos Limpias reclami la seva implicació.

L'advocat de Manos Limpias ha explicat que "els indicis, les informacions aparegudes i els informes de la UDEF" que s'han conegut donen suficient base legal perquè es pugui atribuir aquest llistat de cinc delictes a l'expresident de la Generalitat i la seva esposa. És per això que l'escrit que acompanyarà la querella que presentarà aquest dimecres basarà les seves acusacions en intentar demostrar la necessitat d'atribuir al matrimoni tots aquests delictes.

El lletrat ha explicat també que té previst reclamar que el jutjat cridi a declarar a quatre empresaris que, segons el sindicat ultradretà, haurien pogut pagar comissions als Pujol a canvi de concessions d'obres públiques de la Generalitat. "Són indicis o dades que fan pensar que aquestes persones podrien esclarir els fets de manera satisfactòria i amb un resultat que pugui ser constatat", ha argumentat, tot afegint que, de moment, ni ell ni Manos Limpias s'han posat en contacte amb aquests quatre empresaris.

L'advocat també ha explicat que en el seu escrit de la querella sol·licita al jutjat que "emeti un ofici a la UDEF perquè aporti tots els informes que tinguin relació amb la querella", hagin aparegut o no als mitjans de comunicació. "Volem que tots siguin objecte del procés judicial", afirma.

El que sí ha descartat, de moment, l'advocat és reclamar mesures cautelars per a Jordi Pujol o Marta Ferrusola, com la retirada del passaport o la presó preventiva. "Primer cal escoltar als querellats en qualitat d'imputats, i en virtut de les diligències, estudiarem què fem", ha conclòs.