Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van rescatar ahir al matí en aigües de l'estret de Gibraltar 228 immigrants que intentaven arribar a la península en 23 embarcacions petites, majoritàriament barques inflables, en la que ha estat l'onada més important des del 2010.

Segons ha informat Salvament Marítim, dels 228 immigrants subsaharians, 27 eren dones i tres, menors, un d'ells un nadó, tots amb bon estat de salut, segons va anar confirmant ahir durant el dia el personal de Creu Roja.

Tots els rescats van ser efectuats per Salvament Marítim, menys un, dut a terme per una patrullera de la Guàrdia Civil, mentre que la policia del Marroc també va rescatar dues pasteres no incloses en aquest còmput.

El bon temps i l'estat de la mar propicien la travessia de l'Estret a bord d'aquestes embarcacions. Aquests 228 immigrants s'uneixen als 27 rescatats diumenge a l'estret en dues pasteres, si bé el total d'immigrants arribats aquest cap de setmana és de 90 subsaharians si es compten les set pasteres que van arribar entre dissabte i diu-menge a Granada, Cadis, Almeria, Alacant i Ceuta, en aquest darrer cas, en motos aquàtiques.

L'anterior arribada més important d'aquest any es va registrar el 5 de març, quan un total de 78 immigrants van tractar d'arribar clandestinament per mar.

L'arribada d'immigrants des d'Àfrica en onades tan nombroses no es registrava des del 2010, quan en els primers dies d'octubre d'aquell any, en només 48 hores van arribar a les costes espanyoles poc més de 300 immigrants, en la que va ser la intercepció més important en mesos.

De les dades d'aquest any sembla desprendre's de fet la tendència a la baixa d'aquest tipus d'immigració registrada en els últims anys, en què la pressió s'ha concentrat en les tanques frontereres.

Un total de 3.237 immigrants van arribar a les costes espanyoles durant l'any passat, segons el balanç del 2013 sobre la immigració irregular per via marítima elaborat pel ministeri de l'Interior, enfront dels 3.804 que ho van fer el 2012, dada que va suposar un descens del 15 %.