El sacerdot Miguel Pajares ha mort avui a l'Hospital Carlos III de Madrid després de ser infectat pel virus de l'Ebola a Libèria, segons han informat a Efe fonts de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid.

Pajares, de 75 anys, ha estat el primer europeu afectat per aquesta dolència, per la qual de moment no existeix vacuna, si bé des de dissabte passat estava rebent el sèrum experimental ZMapp, el medicament que s'està administrant als EUA als malalts d'aquest país.

Fonts del personal que atén al religiós han explicat a Efe que, de moment, els sanitaris estan "a l'espera" de rebre els protocols per a l'evacuació del cadàver, perquè "existeixen riscos de contacte amb fluids biològics".

Han relatat que el pacient, qui complia el seu cinquè dia d'ingrés hospitalari després de ser repatriat des de Libèria dijous passat, estava en "condicions crítiques" i que, durant les últimes hores, va experimentar una "baixada de les constants vitals".

Malgrat que els metges "van provar alguna medicació en un intent d'estabilitzar-lo", la càmera i els monitors amb els quals era observat "mostraven que tenia problemes per respirar" fins que el malalt ha deixat de "mostrar activitat" aquest matí.

El passat 4 d'agost es va fer públic que el religiós espanyol estava aïllat a l'hospital San José de Monròvia (Libèria), al costat d'altres treballadors del centre sanitari, després de la mort per ébola del seu director, Patrick Nshamdze.

Les anàlisis van confirmar l'endemà que Pajares s'havia infectat de la malaltia, de la qual finalment ha mort a Madrid, on continua ingressada la germana Juliana Bonoha, que fins al moment ha donat negatiu en les proves de l'ebola.

El pare Pajares és el quart mort que treballava a l'Hospital San José, després que ahir es conegués la defunció del religiós George Combey.

La mort d'aquest ghanés se suma a la de la religiosa Chantal Pascaline, que va perdre la vida dissabte passat, i a la del director del centre sanitari, ocorreguda el 3 d'agost.

Mentrestant, la religiosa d'origen guineà i passaport espanyol que va ser repatriada al costat de Pajares des de Libèria, Juliana Bonoha continua la seva recuperació i el seu estat de salut és estable.

Fonts de l'Hospital de la Paz, del que depèn el Carlos III, han indicat a Efe que previsiblement avui es repetirà el test de l'ebola a la religiosa per descartar definitivament que està infectada del virus.

Mentrestant, segueix lluitant contra aquesta malaltia la germana Paciencia Melgar, ingressada el cap de setmana a l'Hospital Elwa, a Libèria, gestionat per Metges Sense Fronteres.