Les restes de Miguel Pajares van ser inicinerades ahir unes hores després que el religiós espanyol morís a les 9.28 hores a l'Hospital Carlos III de Madrid, cinc dies després de ser repatriat des de Libèria, on es va contagiar del virus de l'Ebola. Tot i que estava sent tractat amb el sèrum experimental fabricat als Estats Units, el religiós havia experimentat una "baixada de constants vitals", segons van informar fonts sanitàries, que van explicar que els metges "van provar alguna medicació en un intent d'estabilitzar-lo", però va deixar de "mostrar activitat".

Altres fonts sanitàries van assegurar que el sacerdot estava envaït pel virus, que "se l'havia menjat per tot arreu". El pacient tenia el ronyó malament, de fet ja no orinava, també tenia tifus, problemes cardíacs i "havia perdut totes les defenses", amb la qual cosa "la salvació de la seva vida no era possible".

Al cos del primer europeu afectat per aquesta malaltia no se li ha practicat l'autòpsia, d'acord amb el protocol de la Policia Sanitària Mortuòria de la Comunitat de Madrid, per "l'alta càrrega viral dels fluids corporals". Les cendres del religiós seran lliurades a la seva família després del funeral, que tindrà lloc avui, a les 11.30 hores, a la capella de l'Hospital Sant Rafael de Madrid,

L'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu va agrair les mostres de suport rebudes des que es va conèixer que el religiós estava infectat. A més, va transmetre el seu condol a la família del sacerdot i va mostrar el seu dolor en un moment "molt dur" per les morts dels quatre religiosos que treballaven a l'Hospital San José de Monròvia.

Fins ara, han mort el director del centre sanitari, Patrick Nshamdzea, la germana Chantal Pascaline, el religiós George Combey i Pajares, mentre la religiosa Paciència Melgar està ingressada a l'hospital ELWA de Libèria, gestionat per Metges sense Fronteres.

L'organització Obres Missionals Pontifícies, en nom dels 13.000 missioners espanyols repartits pel món, va lamentar la mort del religiós Miguel Pajares, i va afirmar que "la causa última" de la seva mort no ha estat el virus de l'Ebola sinó servir als "exclosos". Personalitats de tota mena també han espressat el seu condol.

A l'Hospital Carlos III de Madrid continua ingressada la religiosa d'origen guineà i nacionalitat espanyola Juliana Bonoha, que va ser repatriada amb Pajares, i no està infectada pel virus de l'Ebola.