Ucraïna va donar llum verd a l'enviament d'un comboi humanitari rus a la zona de conflicte a l'est del país, encara que amb nombroses condicions, ja que tant Kíev com Occident desconfien de les intencions del president rus, Vladímir Putin. "Hem rebut una nota que confirma la disposició de la part ucraïnesa a rebre aquesta ajuda", va assegurar el ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov.

Moscou assegura que ha consensuat la missió humanitària amb Kíev, el Comitè Internacional de la Creu Roja i representants d'organitzacions internacionals com l'ONU i l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE).

Amb tot, Ucraïna va acceptar de mal grat només després que Rússia acceptés totes i cadascuna de les seves condicions logístiques, en particular en allò referent a la impossibilitat que soldats russos o efectius del ministeri per a Situacions d'Emergència escortessin el comboi per territori ucraïnès.

Entre d'altres condicions, Lavrov va explicar que Moscou ha acceptat que els camions amb aliments, medicaments i equips elèctrics per a la població de les regions de Lugansk i Donetsk portin a bord representants ucraïnesos, de la Creu Roja i de l'OSCE. A més, va explicar que el comboi travessarà la frontera entre la regió russa de Belgorod i la ucraïnesa de Khàrkiv, en concret pel pas Shebekino-Pletnebka, sota control de les forces lleials a Kíev, malgrat que és més llarg.

El Parlament d'Ucraïna va aprovar en primera lectura un projecte de llei que dóna llum verd a la imposició de sancions contra Rússia, entre les quals la prohibició del trànsit dels hidrocarburs que Moscou exporta a Europa.