Familiars, amics, membres de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu i diverses autoritats van dir ahir en un funeral el seu últim adéu al missioner Miguel Pajares, mort abans-d'ahir a causa de l'Ebola, i van destacar-ne el valent lliurament envers els necessitats, i van advocar perquè aquesta lliçó de vida no s'oblidi.

"La seva lliçó de vida no la volem oblidar", va fer notar durant la seva homilia a la capella de l'Hospital Sant Rafael de Madrid l'arquebisbe de Toledo, Braulio Rodríguez Plaza, que va assegurar que el religiós "no va tenir por, com tants missioners", perquè "estimen" i "aquesta és la clau" de la seva tasca.

Rodríguez, que va estar acompanyat en la cerimònia per una trentena de sacerdots, entre els quals hi havia el secretari general de la Conferència Episcopal, José María Gil Tamayo; el superior general de l'orde de Pajares, Jesús Etayo, i el president de Missatgers per la Pau, el pare Àngel, va parlar de la "injustícia de l'Ebola" per demanar que no "s'atribueixi a Déu". A més, va instar que aquest tema no sigui "un boom" en els mitjans de comunicació que després passi i va demanar a les autoritats que siguin "valentes".