L'ajuntament de Puigcerdà crearà 200 noves places d'aparcament gràcies al nou pàrquing municipal que construirà en l'existent aparcament del Museu Cerdà. El projecte preveu aixecar un edifici de dues plantes sobre una part de l'aparcament existent amb una planta de pàrquings coberts i una altra sense sostre. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha manifestat que "s'ha vetllat especialment pel revestiment de la nova estructura, perquè estigui ben integrada amb l'entorn". Així mateix, el solar existent entre el pàrquing actual i el pati del Museu Cerdà, també s'habilitarà com a zona d'aparcament en superfície.

La construcció de l'edifici del nou pàrquing, que començarà a la tardor, serà relativament ràpida, ha explicat Piñeira, "ja que s'utilitzaran estructures prefabricades". Pel que fa a la connexió del nou aparcament amb el centre de la Vila, s'utilitzarà l'actual ascensor que desemboca a la plaça portal d'en Calva, en el qual s'hauran d'habilitar noves parades, i també es construiran més escales i passarel·les. La inversió total d'aquesta obra es de 895.000 euros que finança l'ajuntament amb la seva totalitat.

A més Puigcerdà projecta un nou ascensor que connectarà la plaça portal d'en Calva amb la plaça de l'Alguer, per facilitar l'accés dels vianants al centre de la Vila. El nou ascensor també donarà servei als usuaris del pàrquing municipal del carrer Escoles Pies. Serà una estructura panoràmica molt similar a la de la plaça de l'Ajuntament, i suposarà una inversió de 200.000 euros.

L'alcalde ha manifestat que "en els propers mesos l'ajuntament també té previst encomanar la redacció del projecte per a la construcció d'un nou aparcament al subsòl dels patis de l'Institut pel qual ja hem arribat a un acord amb la Generalitat". Piñeira, ha dit que "la construcció d'un nou pàrquing i la creació de noves places d'aparcament és una de les necessitats més importants que té la Vila, i és alhora la demanda principal del comerç i el sector serveis, que és un sector estratègic de Puigcerdà".

En aquest sentit, l'alcalde, ha dit que "a partir del mes de desembre farem una rebaixa substancial del preu de la zona blava per fer-la més atractiva".