Els Mossos d'Esquadra han obert diligències informatives per la mort d'un nen de 3 anys de Mollerussa (Pla d'Urgell) després que el visitessin al centre d'atenció primària (CAP) del municipi i posteriorment a l'Hospital Arnau de Vilanova, de Lleida, sense trobar-li res.

El nen i la família són d'origen subsaharià i estan arrelats a Mollerussa de fa temps.

Segons han comunicat els Mossos d'Esquadra, s'han obert diligències informatives per informar el jutjat de guàrdia de Lleida en tractar-se d'una mort sobtada que no té unes causes especificades en un certificat mèdic.

La policia assegura que per conèixer les causes de la mort del menor d'edat és necessari esperar el resultat de l'examen forense.

Pel que sembla, els pares van portar al CAP de Mollerussa el nen dimarts passat a la tarda perquè tenia vòmits i febre, i no es trobava bé. El nen va ser derivat a l'hospital Arnau de Vilanova, on va ser donat d'alta hores més tard.

Dimecres al matí el nen no presentava cap símptoma de millora i, segons informen els Mossos, tot apunta que el menor ja va arribar al CAP de Mollerussa sense vida.

Des del centre es va comunicar la mort a la policia i al jutjat de guàrdia de Lleida, que ara investiga el cas.

Segons expliquen fonts de l'Hospital Arnau de Vilanova, tot apunta que el nen va tenir una infecció generalitzada coneguda com a sèpsia que acaba provocant lesions multiorgàniques i és molt difícil de tractar.

Fonts del departament de Salut de la Generalitat han indicat que s'està a l'espera del resultat de la investigació del que va passar així com del que determini l'autòpsia al menor.