El president dels Estats Units, Barack Obama, va criticar ahir tant els saquejos com l'"ús excessiu de la força policial" a la localitat de Ferguson (Missouri), després d'una quarta nit de protestes per la mort d'un jove negre desarmat per trets de la policia. "Estem profundament preocupats per la violència", va assenyalar Obama en una breu presentació davant la premsa interrompent les seves jornades de vacances a Massachusetts.

"El nostre propòsit ara és que es mantingui la seguretat ciutadana sense que això infringeixi el dret dels ciutadans a expressar-se", va afegir. El governant va expressar la seva inquietud per "aquesta violència al cor" dels Estats Units, i va afegir que ahir va parlar de la situació a Ferguson amb el governador de Missouri, Jay Nixon, i va rebre del secretari de Justícia, Eric Holder, la informació puntual sobre el que està passant en aquesta localitat.

Obama va recordar que ha instruït el departament de Justícia i el Buró Federal d'Investigacions (FBI) perquè contribueixin a la investigació de l'incident ocorregut dissabte passat, quan un policia blanc va matar a trets Michael Brown, de 18 anys. Les protestes per la mort de Brown van donar pas diumenge a una nit a saquejos, incendis i enfrontaments amb la policia que s'han repetit en menor mesura cada nit des de llavors, amb la detenció de mig centenar de persones en total.

La nit de dimecres a dijous les forces de seguretat van sortir als carrers de Ferguson amb equips antiavalots i van disparar gasos lacrimògens i bales de cautxú per dispersar els manifestants.

En aquests incidents, la policia va detenir dos periodistes que treballaven dins d'un restaurant, a prop del lloc dels incidents, i Obama va dir ahir que "tampoc hi ha excusa" per restringir la tasca dels que informen la ciutadania.

El grup de pirates informàtics Anonymous va divulgar ahir el suposat nom de l'agent sospitós, però, hores després, el departament de Policia de Ferguson va dir que aquesta identitat és errònia i va insistir a no difondre la veritable per qüestions de seguretat.