El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha confirmat que Espanya no ha demanat ajuda nova a la Unió Europea (UE) després de l'última onada d'immigrants d'origen subsaharià arribats en els últims dies a Ceuta, Melilla i Algesires, perquè ja la va sol·licitar amb antelació.

"En el dossier d'immigració, Espanya ha tingut una postura molt avançada en el temps i pel que fa al contingut", va assenyalar Margallo a l'arribar al Consell extraordinari de ministres d'Exteriors de la UE, que se celebrava ahir a Brussel·les.

El ministre va explicar que Espanya ja va contactar amb la Comissió Europea (CE) i el consell de la UE per traslladar-los la necessitat de donar suport als països que pateixen una major pressió migratòria a les seves fronteres.

"S'han fet (la petició d'ajuda) amb el suport de tots els ministres de l'anomenat grup de la Mediterrània que es van reunir a Alacant", va continuar.

En aquest context, "s'està estudiant quines són les mesures que es poden adoptar", ha explicat, i alhora que esmento com a possibles passos "habilitar més mitjans per a Frontex, que és l'encarregada de combatre la immigració il·legal i la lluita contra les màfies".

El ministre també va citar entre les mesures que podrien adoptar en suport d'Espanya l'establiment d '"un mecanisme de control de la immigració legal", i ha advocat per la integració dels immigrants i el suport al països d'origen i trànsit per eradicar les causes que motiven la immigració econòmica.

La CE ja ha concedit a Espanya 10 milions d'euros dels fons d'emergència per millorar les fronteres a Ceuta i Melilla i fer front a la pressió migratòria.