L' Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat aquest dilluns calma davant l'Ebola i ha instat els països que no estan directament afectats pel brot evitar l'adopció de mesures que puguin obstaculitzar els viatges i el comerç internacional.

"Els països no afectats necessiten reforçar la capacitat de detectar i contenir immediatament nous casos, evitant, però, mesures que creen interferències innecessàries amb els viatges i el comerç internacional", ha subratllat l'OMS.

L'actual brot d'Ebola es concentra a Guinea Conakry, Libèria i Sierra Leone, on ha causat 1.145 morts i 2.127 persones infectades, segons l'última estadística publicada el passat divendres.

A Nigèria hi ha alguns casos, però es considera que el brot està contingut, amb una desena de malalts i quatre morts, tots ells relacionats amb persones que van tenir contacte directe amb el primer infectat.

Es tractava d'un viatger que va ser internat després d'arribar per via aèria a Lagos i que posteriorment va morir.

Companyies aèries de diferents països han decidit cancel·lar alguns vols a l'Àfrica Occidental.

A més, diversos governs africans han prohibit l'entrada de persones procedents d'algun dels quatre països afectats o han interromput el comerç de mercaderies amb ells.