Amb aparent tranquil·litat. Així és com s'ha despertat l'Hospital de Sant Joan d'Alacant, hores després de conèixer-se que professionals del centre de referència de la província per casos d'ebola estaven atenent un home, jove i d'origen nigerià, amb símptomes de poder estar infectat pel virus, i que finalment ha resultat una falsa alarma.

Durant les primeres hores del matí, pocs eren els usuaris que es deixaven veure per l'hospital ja que coneixien l'ingrés d'un possible cas d'Ebola. «No sé res del tema, acabo de sortir de l'habitació i a l'hospital hi ha total normalitat. Em sorprèn ara saber que hi ha ingressat un malalt amb símptomes d'Ebola », assenyalava Carmen, familiar d'una ingressada a l'Hospital de Sant Joan. I no era l'única. Fins i tot alguns se sorprenien per la presència de càmeres de televisió de mitjans nacionals. «Què hi fa aquí aquesta gent?», Es preguntaven els ocupants d'un vehicle al seu pas per Urgències. I és que la tranquil·litat que transmetien els usuaris del centre també es percebia allà, a les portes per les quals va ingressar la tarda de dissabte el pacient sospitós d'estar infectat pel virus.

Aquesta tranquil·litat entre la majoria dels usuaris contrastava amb les queixes i la preocupació expressades per treballadors d'aquest recinte i del General d'Alacant. Els professionals han assegurat que no havien estat preparats per afrontar una situació d'aquesta gravetat, i van exigir que es realitzin simulacres per poder actuar de manera més organitzada en futures ocasions.