Ucraïna va tornar a obrir la porta a un alto el foc a l'est del país, on les seves tropes combaten els separatistes prorussos, i ho va fer exactament amb les mateixes condicions i en les mateixes circumstàncies que l'última vegada, fa un mes i mig. De la mateixa manera que a principi del mes de juliol, l'oferta de Kíev per declarar una treva es produeix just l'endemà de la reunió entre els ministres d'Exteriors d'Ucraïna, Rússia, Alemanya i França, celebrada de la mateixa manera que llavors a Berlín.

Tampoc han variat en absolut les condicions establertes pel govern de Kíev, les forces del qual guanyen amb aparent solvència la partida als sublevats en el terreny militar, amb les tropes ucraïneses estrenyent cada dia més el setge sobre els últims bastions dels milicians prorussos.

Per molt que els separatistes es mostrin favorables a complir les exigències que es dirigeixen a ells (respecte de l'alto el foc i l'alliberament de tots els presoners), les condicions en les quals més incideixen a Kíev al·ludeixen directament a Moscou.

Desenes de civils, entre ells molts nens, van morir per foc d'artilleria dels separatistes prorussos quan intentaven escapar de la ciutat de Lugansk, a l'est d'Ucraïna, va denunciar el portaveu del Consell de Seguretat Nacional i Defensa d'Ucraïna (CSND), Andréi Lisenko.

Creu Roja va advertir que segueix a l'espera que el govern de Kíev i els separatistes prorussos li donin garanties de seguretat per assumir el transport, la gestió i repartiment de l'ajuda humanitària russa per a la població que viu a zones del conflicte armat a l'est d'Ucraïna. Els primers 16 camions russos del comboi, format per 262 vehicles, romanen en el pas fronterer rus de Donetsk.