L'exconseller d'ERC Josep Huguet va advertir ahir que aquells que fan servir de forma "barroera" el cas Pujol contra Catalunya "se'ls girarà en contra" la seva "bilis", i malgrat admetre que la confessió de l'expresident català "perjudica" el procés sobiranista, va opinar que servirà per "fer neteja".

En una roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, on ahir va impartir una conferència amb el títol "Les elits en el procés català", Huguet va alertar que Catalunya i la resta d'Espanya es dirigeixen a "un conflicte seriós", les "dimensions" del qual obliguen a anar "amb la tropa unida, sense fissures i amb la roba neta".

"Lamentablement, ha passat el que molta gent temia i ja rumorejava, que efectivament en el bàndol català hi havia també gent que d'alguna manera no s'havia comportat de forma legal. I ha explotat en un moment en què l'oposició i els adversaris del procés ho estan utilitzant de manera barroera", va lamentar. Però, segons el seu parer, "ho estan fent tan fatal, amb la seva bilis, que se'ls girarà en contra", va dir Huguet, que va criticar l'eurodiputat del PP Esteban González Pons per "donar lliçons" a Catalunya quan "té mig Parlament a València imputat".

L'exconseller va recordar que "usen el fet que Jordi Pujol, que ha arribat a l'independentisme fa quatre dies, ha reconegut un error històric polític d'ell". "El van protegir perquè la Transició era un acord entre tres: el partit conservador de la dreta, la socialdemocràcia domesticada i els liberals de CiU. Això es protegia. I en el moment en què aquest senyor i el seu partit canvien de bàndol, les altres dues potes li diuen que aquí et quedes i surt el que anava a sortir igualment, i que és millor que hagi sortit", va suggerir Huguet.

Per a l'exdirigent, la confessió "fa mal i taca, però són tan bèsties en tractar-lo, que pretenen tacar tota la població perquè hi hagi una família que s'ha comportat presumptament de forma delictiva. No pots tacar tot un poble".