Les Brigades Azedim al Kasem, braç armat del moviment islamista Hamàs, han amenaçat d'atacar l'aeroport internacional de Tel Aviv en resposta a un suposat intent per part d'Israel d'assassinar el seu líder, Mohammad al-Deif, que asseguren que "està viu".

En un atac de l'aviació israeliana contra un habitatge a la ciutat de Gaza van morir quatre persones, entre les quals la segona esposa i la filla petita d'Al-Deif, que van ser enterrades ahir al matí entre el clam popular. A mitja tarda, i després d'un llarg dia d'especulacions, llançament de coets i bombardejos sobre la franja de Gaza -en què van morir almenys 21 palestins i més de 120 van resultar ferits-, Abu Obeida, portaveu de la milícia, va negar la mort d'Al-Deif i va revelar quina serà la resposta.

En un comunicat, el portaveu va instar les companyies aèries internacionals a cancel·lar els seus vols a l'aeroport internacional Ben Gurion a partir d'aquest dijous a les sis, hora local (03.00 GMT) i fins que "el comandant Al-Deif decideixi". "Els plans israelians han fracassat. El comandant Mohammad al-Deif és viu i dirigirà l'Exèrcit palestí fins a l'alliberament de Jerusalem", subratlla el text.

Abu Obeida va aprofitar la seva intervenció per assegurar que el temps del diàleg s'ha acabat i que d'ara endavant ja només queden dies de lluita per aconseguir "els objectius de la resistència", entre els quals la fi del bloqueig israelià.

"Hem donat als líders polítics el temps suficient per aconseguir un acord, però l'enemic ha desaprofitat una oportunitat d'or per aconseguir un acord", afirma.

"Instem la delegació palestina a abandonar el Caire de manera immediata, a retornar a casa i oblidar-se de tornar al diàleg, ja que l'enemic ha desaprofitat l'oportunitat", conclou el comunicat.

Les conjectures de la premsa sobre la mort d'Al-Deif -que ja ha sobreviscut a cinc intents israelians de assassinat- es basaven en l'existència d'un cadàver sense identificar entre la runa de l'edifici del seu habitatge.

No obstant això, a mitja tarda, el portaveu del ministeri de Salut a Gaza, Ashraf al-Qedra, va explicar que al costat de l'esposa i la filla del comandant havien mort una altra dona i una adolescent de 14 anys.

Al-Deif va arribar a la direcció de la milícia de Hamàs el 2002, després de l'assassinat, a mans d'Israel, del seu predecessor, Saleh Shehade. Israel no ha confirmat ni desmentit de manera oficial que Al-Deif fos l'objectiu del seu atac, però alguns ministres han deixat entreveure que així va ser.