La guerra d'Ucraïna ha fet en quatre mesos gairebé mil morts de civils innocents només a la regió oriental de Donetsk, almenys 43 en les últimes 24 hores, segons dades oficials ofertes ahir pel govern d'aquesta regió, lleial a Kíev.

"Des que es porta el registre de les víctimes (...) han mort 951 persones i 1.748 han resultat ferides", va declarar en un comunicat el departament de Sanitat regional.

Un altre miler de civils, com a mínim, segons l'ONU, han mort a la veïna regió de Lugansk, on en les últimes setmanes han estat especialment virulents els combats entre les tropes ucraïneses i els separatistes prorrussos, que segons Kíev reben molta ajuda militar de Rússia.

L'ofensiva de les forces ucraïneses contra els últims bastions dels revoltats es fa més intensa a mesura que els seus efectius guanyen terreny als rebels, la resistència és també cada vegada més ferotge i desesperada.

L'escalada bèl·lica es va precipitar a mitjan mes de juliol passat, quan el govern de Kíev va llançar una gran ofensiva amb el suport decidit d'Occident, que va perdre la paciència després de la mort de gairebé 300 persones en ser abatut un avió comercial.