El metge i la infermera infectats d'Ebola a Libèria i que van ser traslladats fa tres setmanes als Estats Units per rebre un tractament experimental van superar la malaltia i van rebre l'alta mèdica de l'Hospital Universitari de Emory d'Atlanta (Geòrgia). El metge Kent Brantly, de 33 anys, i la infermera Nancy Writebol, de 59, els dos missioners que es van contagiar amb el virus mentre treballaven en un centre mèdic a Libèria, van rebre tractament amb el sèrum experimental ZMapp, mai abans usat en éssers humans.

Després que no se'ls trobés cap rastre del virus a la sang, els dos missioners van ser donats d'alta del centre mèdic, que disposa d'una àrea d'aïllament especialitzada per a aquesta mena de casos. "Els pacients no suposen una amenaça mèdica per a la salut pública", va explicar Bruce Ribner, director mèdic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari d'Emory, en una conferència de premsa a la qual va acudir el mateix Brantly.

Paral·lelament, els metges que van atendre el missioner Miguel Pajares, repatriat des de Libèria després de contagiar-se i que va morir el 12 d'agost a l'Hospital Carlos III de Madrid, lamenten que, després d'una lluita "fins al final", el "desenllaç" del sacerdot hagi estat el que esperaven, la seva mort. Els especialistes en patologies tropicals i del viatger del servei de Medicina Interna de l'Hospital La Paz-Carlos III Marta Arsuaga i Fernando de la Calle Prieto, dos dels quatre integrants de l'equip mèdic que va atendre Pajares, van assegurar que es tracta d'una experiència única a Espanya i a tot Europa, on mai abans s'havia tractat un malalt amb el virus dEbola.

Creu Roja Espanyola, que té un equip a Sierra Leone intentant frenar l'Ebola, va avisar de l'alt ritme de contagi del virus, ja que només entre el 14 i el 16 d'agost es van registrar 113 nous casos i 84 morts a quatre països de l'Àfrica Occidental: Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.

El govern de Sud-àfrica va anunciar el tancament de les seves fronteres als viatgers procedents dels països afectats per l'Ebola, en un intent de contenir la propagació del virus.