El president electe de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha situat un dels seus aliats més propers, el ministre d'afers Estrangers Ahmet Davutoglu, com el seu successor al capdavant del partit islamista governant i d'un Executiu que promet ser continuista. "El candidat per presidir el partit és el ministre d'Exteriors Ahmet Davutoglu", va explicar a Ankara Erdogan després d'una reunió del comitè executiu de la seva formació.

Dimecres que ve un congrés del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) ha de ratificar aquesta decisió, un pas protocol·lari en una formació dominada per Erdogan i que té majoria absoluta al parlament del país.

En la seva compareixença al costat del seu successor a l'Executiu, Erdogan va destacar per activa i per passiva la unitat "sense fissures" del partit, encara que la designació de Davutoglu marca diferències amb la vella guàrdia de fundadors del AKP.

Fins fa poc era favorit per succeir-lo el cofundador del AKP i president sortint del país Abdullah Gül, més conciliador, una de les poques figures que poden competir amb Erdogan en popularitat i que ha criticat obertament algunes de les seves controvertides decisions. Erdogan va destacar que treballarà amb Davutoglu per afrontar els reptes del país.