Hores després de conèixer-se la decapitació del periodista Jim Foley a mans del grup gihadista Estat Islàmic, el govern dels Estats Units va anunciar que va llançar a principi de l'estiu a Síria una operació per alliberar els ostatges nord-americans en mans de EI, encara que no va tenir èxit. Es va tractar d'una operació per terra i aire i va estar enfocada en una xarxa particular del EI. La missió no va tenir èxit perquè els ostatges no estaven en el lloc en el qual la Intel·ligència nord-americana pensava que es trobaven, va explicar el portaveu del Pentàgon, el contraalmirall John Kirby.

El secretari de Justícia dels Estats Units, Eric Holder, va anunciar que el seu departament ha iniciat una "investigació penal" sobre l'assassinat de Foley. El fiscal general va assegurar que "el departament de Justícia està treballant activament perquè es faci justícia en aquest cas".

"Els que hagin comès aquests actes han d'entendre alguna cosa. Aquest departament de Justícia, aquest departament de Defensa i aquesta nació tenim bona memòria i nostre abast és molt ampli. No oblidarem el que ha passat, i la gent haurà de retre comptes, d'una manera o una altra", va reiterar.

Les forces de seguretat del Regne Unit consideren que el botxí del periodista nord-americà es fa dir John i parla amb accent de Londres. La intel·ligència del Regne Unit intenta identificar l'encaputxat que va decapitar el reporter, una execució divulgada en vídeo per EI, i treballa amb la hipòtesi que es tracta d'un britànic que va viatjar a Síria per unir-se als extremistes.

El primer ministre iraquià designat, Haida al-Abadi, va assegurar que formarà un nou govern en el termini de trenta dies estipulat per la Constitució, mentre continua el patiment dels perseguits pel grup radical Estat Islàmic al nord de l'Iraq.

Les Forces Armades dels Estats Units van efectuar sis nous bombardejos sobre posicions dels gihadistes prop de la presa de Mossul, al nord de l'Iraq, dins de les seves operacions de suport a les forces iraquianes i kurdes.