La Policia Municipal de Girona ha sancionat diverses persones perquè la forta olor que desprenien les plantes de marihuana que cultivaven en els seus domicilis molestava els veïns.

Les reiterades queixes de veïns de la forta olor procedent d'immobles de diferents barris de la ciutat ha portat la Policia Municipal a muntar un dispositiu de control de cultiu de marihuana, emparant-se en l'ordenança de civilitat.

Entre el 6 i el 13 d'agost els agents han acudit a 28 pisos dels barris de Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i l'Eixample a comprovar la veracitat de la denúncia de les males olors procedents de plantes de marihuana.

La policia ha recorregut a l'article 26.46 de l'ordenança de civilitat, que estableix que pot ser objecte de sanció el fet de "generar olors molestes i/o nocives per a les persones i el medi ambient".

Segons ha explicat la policia, a pesar que aquest article de l'ordenança ja s'havia usat amb anterioritat, és la primera vegada que es concreta en una campanya de control de cultiu de marihuana tan intensa.