El Departament de Salut de la Generalitat ha detectat un possible cas d'ebola a Catalunya, un diplomàtic africà que es troba aïllat a l'Hospital Clínic de Barcelona, segons ha informat el Departament de Salut aquest diendres. Es tracta d'un home de 36 anys, que si bé no presenta tots els símptomes propis de la malaltia, va ser dies enrere a Guinea, país afectat pel brot epidèmic.

El malalt es va presentar aquest dijous al vespre a l'Hospital General de l'Hospitalet pels seus propis mitjans i presenta símptomes com dolor a la gola i febre, mai en aquest cas per sobre dels 38 graus. Això, sumat al fet que va ser a Guinea entre el 17 i el 19 d'agost es va optar per derivar-lo a l'Hospital Clínic de Barcelona i aïllar-lo, segons ha relatat el secretari de Salut Pública, doctor Antoni Mateu, en roda de premsa.

Al pacient, que va arribar a Catalunya el dimecres 20 després de fer escala a Dakar, se li han practicat anàlisis de sang que s'han enviat a Majadahonda (Madrid). Els resultats, que han de confirmar si té o no ebola haurien de donar-se a conèixer aquest dissabte a última hora.

El cap de Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, doctor Jordi Gatell, també present a la roda de premsa convocada per Salut per informar de la situació, ha explicat que les possibilitats que realment es tracti d'un cas d'ebola són baixes i que l'aïllament s'ha fet per precaució. El pacient es troba bé, estable dins la seva situació.