L'exministra socialista Carme Chacón assistirà a l'acte que l'associació Societat Civil Catalana (SCC) organitzarà a Tarragona per a la Diada de l'Onze de Setembre, segons que van explicar ahir a Efe fonts d'aquesta plataforma, contrària a la independència de Catalunya.

Segons que va avançar ahir La Vanguardia, Chacón ha confirmat la seva assistència a la cita, que tindrà també la presència ja assegurada de representants d'altres partits, com Enric Millo (PPC), Albert Rivera (Ciutadans) o Ramon de Veciana (UPyD), segons que han assegurat fonts de la direcció de SCC consultades per Efe.

També, segons les esmentades fonts, l'expresident del Parlament Europeu i exministre socialista Josep Borrell acudirà, d'altra banda, a la presentació de Societat Civil a Lleida, programada per al 19 de setembre que ve.

L'associació ha reiterat, d'altra banda, la seva "crida a tots els catalans perquè s'uneixin als actes de Tarragona per la Diada", on es donarà "la benvinguda a totes les persones i organitzacions democràtiques que subscriuen el nostre manifest i respecten l'esperit cívic de la convocatòria".

Xenòfobs, no

En un comunicat, SCC ha insistit que "rebutja" la presència de "qualsevol persona o organització de dubtosa reputació democràtica o d'ideologia xenòfoba", davant la possibilitat que membres de partits o entitats d'aquesta ideologia puguin acudir a l'acte a Tarragona de l'Onze de Setembre. "El lema dels nostres actes és Recuperem el seny. Recuperem la senyera. El protagonisme el té la bandera catalana que, a diferència de la bandera dels secessionistes, ens uneix a tots els catalans", ha recalcat Societat Civil, que ha aconsellat "evitar qualsevol simbologia de partit o de grup com ara pancartes, samarretes, globus, adhesius o altres elements".