El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va considerar ahir, divendres, que "quan algú és cridat a comparèixer al Parlament, ha de comparèixer", i va afegir que l'expresident català Jordi Pujol hauria d'"atendre la petició" de la Cambra catalana.

Pujol ha decidit acudir al Parlament català per donar explicacions sobre la seva fortuna oculta en bancs andorrans, una decisió presa davant "la pressió i les maniobres del seu partit", segons va publicar ahir el diari El País.

"Com a Govern tenim un criteri que és bo que tothom qui sigui cridat pel Parlament atengui aquesta petició. Aquest és el criteri del Govern i ho defensarem sempre", va assenyalar Homs en una roda de premsa a la Generalitat, on va reconèixer que no ha parlat amb Jordi Pujol sobre aquesta qüestió.

El conseller va insistir que "quan algú és cridat perquè comparegui, ha de comparèixer, es digui Jordi Pujol o Alícia Sánchez-Cama-cho. Si el Parlament demana la compareixença d'algú, ha de comparèixer. És el que cal complir per a tots, es digui com es digui i hi hagi els arguments al darrere que hi hagi". Homs va al·ludir així al que va passar el mes de gener passat, quan la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no va acudir a comparèixer a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament.

La comissió l'havia citat, al costat de l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza, per informar sobre la seva vinculació amb el cas d'espionatge polític conegut com a Método3, una negativa a comparèixer per la qual Sánchez-Camacho va ser reprovada, el juny, amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i CUP.

ERC vol aclariments

D'altra banda, la portaveu d'ERC i vicepresidenta primera del Parlament, Anna Simó, ha assegurat que "els ciutadans tenim molts dubtes sobre l'origen" dels diners aflorats per la família Pujol "i s'han d'explicar, davant de la judicatura i Hisenda, i facilitar el que calgui per aclarir els fets. I ha d'explicar-ho també al Parlament, perquè som els representants dels catalans. És el mínim que se li ha de demanar", ha asseverat.