Rússia va deixar de banda la diplomàcia i va enviar el comboi amb ajuda humanitària a l'est d'Ucraïna sense el permís de les autoritats ucraïneses ni tampoc l'escorta de la Creu Roja, en un clar desafiament a Kíev. Els 262 camions, la càrrega dels quals no va ser revisada ni certificada completament per les autoritats d'Ucraïna, ja han arribat al seu destí, la ciutat oriental de Lugansk, assetjada per les tropes ucraïneses en la seva lluita contra els separatistes prorussos i propera a una catàstrofe humana.

Les milícies separatistes prorusses van tenir més d'un centenar de baixes i van perdre una gran quantitat d'armament pesant al costat de la ciutat de Snezhnoi, a l'est d'Ucraïna, va informar el comandament de les tropes governamentals ucraïneses. "Les forces de l'Operació Antiterrorista (com Kíev anomena la campanya militar a les regions orientals del país) continuen la seva ofensiva. L'enemic té pèrdues significatives", establia un comunicat.

El cos del cònsol honorari de Lituània a la rebel Lugansk, Nikolái Zeletents, va ser trobat en aquesta ciutat de l'est d'Ucraïna, assetjada per les tropes governamentals i escenari de cruents combats entre les forces de Kíev i els separatistes prorussos. El ministre lituà d'Afers Estrangers, Linas Linkevicius, va responsabilitzar els prorussos de "segrestar i assassinar" el cònsol, però mitjans locals de Lugansk van assenyalar que Zelenets cooperava amb els rebels i era ajudant de Serguei Gorókhov, diputat del Partit de les Regions del deposat president ucraïnès Víktor Ianukóvitx.

El govern holandès va informar que ja s'han identificat 173 víctimes de l'accident del vol MH17 de Malaysia Airlines del 17 de juliol passat a l'est d'Ucraïna. En l'última setmana s'han identificat 46 persones més.