Tres guàrdies civils van morir ahir quan el seu helicòpter va caure en el moment que realitzaven un rescat a la zona de Polinosa, al municipi de Maraña, al nord de la província de Lleó. Un quart agent va resultar il·lès, perquè ja estava a terra per tal de començar les tasques d'auxili del ferit. Els morts són el capità Emilio Pérez Peláez i el tinent Marcos Antonio Benito Rodríguez, tots dos pilots de 55 i 48 anys, i l'agent de la Guàrdia Civil i membre del Grup de Rescat Especial d'Intervenció de Muntanya (GREIM) José Martínez Conill, de 49 anys. A més, tots tres tenien experiència en les tasques de rescat, ja que portaven entre deu i vint anys de servei al GREIM.

L'accident es va produir a les nou del matí a la muntanya de la Polinosa, dins el Parc Natural dels Pics d'Europa de la província de Lleó, on va acudir l'helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil per procedir a l'evacuació d'un muntanyenc ferit en un turmell mentre estava participant a la 13a edició del Raid Pics d'Europa. L'helicòpter de la Guàrdia Civil es va desprendre, va caure i es va incendiar, amb tres dels seus quatre ocupants a bord. Això va succeir quan començava l'operació d'introducció del ferit, amb l'ajuda del quart guàrdia civil, que va acabar il·lès. De fet, va ser aquest quart agent, un sergent cap d'equip del GREIM qui va haver de donar l'avís de l'incident als serveis d'emergències i va confirmar la mort dels seus tres companys.

De moment la principal hipòtesi que s'estudia, com a causa de l'accident, és la del cop d'una hèlix de l'aparell contra una paret de muntanya. Els cossos dels tres guàrdies civils morts ahir van ser traslladats a l'institut de medicina legal de Lleó i van ser evacuats en un altre aparell des de la zona del sinistre. Així mateix, la jutge que es va encarregar de l'aixecament dels cadàvers va ser traslladada en helicòpter a la zona on es trobaven les restes mortals dels agents, acompanyada per la Policia Judicial. L'helicòpter va realitzar dos viatges per traslladar els tres cossos de la zona de l'accident, a la muntanya la Polinosa, fins al punt de coordinació de l'incident, que es va establir als afores del municipi de Maraña. Des d'allà, es van introduir els tres cadàvers a una furgoneta per al seu trasllat a l'institut de medicina legal de Lleó. Amb el succés d'ahir ja són catorze els guàrdies civils que han mort en accidents d'helicòpters, segons els registres que hi ha, des de l'any 1982, de l'institut armat d'Espanya.