Tres equips integrats per tècnics municipals i agents de la Guàrdia Urbana van iniciar ahir inspeccions aleatòries en edificis del barri barceloní de la Barceloneta, en el marc d'una campanya que pretén "pentinar" la zona a la recerca dels polèmics apartaments turístics il·legals.

Segons van informar fonts municipals, els controls d'aquestes tres noves patrulles d'inspecció van ser una de les mesures que la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, va anunciar divendres passat, dia 22, per tallar l'anomenat "turisme de borratxera", que als últims dies ha provocat les protestes dels veïns del barri de la Barceloneta.

Les patrulles estan integrades per un tècnic municipal de l'àrea d'inspeccions del consistori i per un agent de la Guàrdia Urbana, que elegeixen aleatòriament determinats edificis del barri per controlar-los de forma sistemàtica. Una vegada seleccionat el bloc, els equips mixtos comproven porta per porta la identitat dels veïns que hi viuen i recullen informació sobre la possible existència d'apartaments il·legals al bloc o bé de turistes amb comportaments incívics.