La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va assegurar que qualsevol "pla B" alternatiu a celebrar la consulta sobiranista el 9 de novembre és una "especulació" i va reclamar que la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre sigui "l'acte més massiu de la nostra història".

Segons informava el diari Ara, el President català, Artur Mas, hauria ofert al líder d'ERC, Oriol Junqueras, convocar unes eleccions anticipades de caràcter plebiscitari i amb una llista conjunta entre les dues formacions, en el cas que el govern espanyol vetés la consulta prevista per al 9 de novembre. D'acord amb aquestes informacions, el dirigent republicà posaria com a condició una posterior declaració unilateral d'independència al Parlament de Catalunya després dels esmentats comicis, possibilitat de la qual sempre s'ha desmarcat Unió. "Nosaltres només treballem amb el pla A. El pla B són especulacions", va ?asse???nyalar Forcadell sobre aquesta informació en declaracions a Rac1, i va afegir que veu "molt complicada" una candidatura unitària entre CiU i ERC.

Sobre aquesta possible declaració unilateral d'independència, Forcadell va advertir que "no estem en aquest punt", ja que els partits proconsulta es van comprometre a convocar el referèndum sobre el futur de Catalunya i, "en un mandat democràtic, ho han de fer", perquè "tots van dir que el Parlament de Catalunya és sobirà".

La dirigent va recordar així que l'ANC "només treballa amb els fets", que són que es "votarà el 9-N" i que ha de ser Catalunya "qui decideixi, i no el Tribunal Constitucional (TC)".