Centenars de persones es van congregar ahir en un temple baptista a San Louis (Missouri) per assistir al funeral per Michael Brown, un jove negre que va morir per trets d'un policia a Ferguson, un episodi que va desencadenar més d'una setmana de disturbis en aquesta localitat del centre dels Estats Units.

Des de primera hora del matí, familiars, amics i veïns de l'àrea metropolitana de San Louis van esperar a les portes del Friendly Temple Missionary Baptist Church, amb capacitat per acollir 2.500 persones, per donar suport a la família i acomiadar el noi de 18 anys dos setmanes després de la seva mort, esdevinguda el 9 d'agost. "Volem que se sentin forts", assenyalava Markesha Coleman, una de les ciutadanes que esperaven a les portes del temple. "Volem justícia per a la seva família i el seu fill", deia en declaracions al Saint Louis Post-Dispatch.

Era previst que, en el funeral, de diverses hores de durada, l'advocat de la família, Benjamin Crump, llegís un missatge en el seu nom.

El reverend Al Sharpton, un líder a la comunitat afroamericana, que ha viatjat diverses vegades a Ferguson aquestes últimes dues setmanes, també s'havia de dirigir als assistents.

Entre ells s'esperava Martin Luther King III, fill de l'activista dels drets civils, i diversos líders negres, com els congressistes Maxine Waters i Lacy Clay.