El PPC va presentar ahir una denúncia davant la Fiscalia de Barcelona per "assetjament i intimidació" contra set trabucaires que van disparar diverses salves davant l'habitatge del regidor popular de Cardedeu, Jaume Gelada, que aquest va interpretar com un simulacre d'afusellament.

El regidor, que ja va presentar una denúncia per aquests fets davant la Policia Municipal de Cardedeu, va declarar als mitjans que amb la denúncia pretén aconseguir "una mica de respecte, que no es traspassin línies vermelles i poder viure en harmonia".

Els fets van ocórrer el 17 d'agost dins la passada dels trabucaires pels carrers i places de la vila per despertar tothom amb els seus trets. Davant la casa del regidor popular hi van arribar taral·lejant l'himne del PP, s'hi van aturar, s'hi van encarar i van estar disparant els trabucs més estona de l'habitual.

El líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va dir que la suposada simulació d'un afusellament suposa "traspassar una línia vermella intolerable" en una democràcia, que no té justificació. La portaveu del PSC, Esther Niubó, va afirmar que el seu partit condemnarà "sense pal·liatius" els fets sempre que "es demostri que hi va haver mala intenció, vinculada a un acte violent", cosa que "es desconeix de moment".