El fotògraf i expert paracaigudista belga, Bruno Brokken, va resultar ahir ferit de gravetat després que li caigués al damunt una descàrrega de 1.500 litres que va deixar anar un avió d'extinció d'incendis des d'una alçada de set metres a l'aeròdrom Skydive d'Empuriabrava. L'home pretenia fer una fotografia artística vinculada a la campanya internacional Ice Bucket Challenge a favor de la investigació per curar l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que està causant furor a tot arreu i que ha aconseguit el suport de nombroses persones influents del món dels negocis, la cultura, la política i l'esport.

L'incident va tenir lloc a dos quarts de dotze del migdia i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir el cas. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies el gerent de l'aeròdrom, Rolf Kuratle, va indicar que el pilot de l'aeronau i la víctima es coneixien i havien acordat gravar el llançament d'una càrrega d'aigua per participar en la campanya mundial a favor de la investigació per curar l'ELA. El responsable del centre deixa clar que l'incident no té res a veure amb l'activitat de Skydive Empuriabrava alhora que va explicar que els avions d'extinció -subcontractats pel ministeri d'Agricultura i Medi Ambient?- fan habitualment pràctiques d'entrenament en aquest indret.

La víctima va haver de ser traslladada en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona en estat crític, tot i que és probable que la situació quedi en un "ensurt" després que no s'hagin detectat lesions internes en el fotògraf i paracaigudista, segons va admetre Kuratle.

La víctima, nascuda el 1963, està establerta a Espanya, on cultiva la seva afició per la fotografia, el paracaigudisme i el piano. Ja ha fet 19.000 salts d'ençà de la primera vegada que va portar paracaigudes, l'any 1980, i disposa de nombrosos premis en aquesta disciplina en campionats de Bèlgica, Espanya, Àustria i Alemanya, entre d'altres. Per exemple, el 1992 va quedar primer classificat mundial en el campionat mundial de freestyle, una posició que va revalidar l'any 1994. Brokken també treballa de manera habitual com a càmera en nombrosos esdeveniments esportius del món de l'skydiving com els World Games, els World Air Games i el Campionat de Dubai.