L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va dir ahir que està a l'espera que el Parlament li comuniqui la sol·licitud de compareixença a la cambra perquè informi de l'herència rebuda del seu pare que va mantenir oculta a Hisenda durant 34 anys. Així ho va assegurar Pujol als periodistes que han fet guàrdia a davant del seu domicili de Barcelona. "Primer m'ho han de comunicar", va dir l'expresident a TVE. La Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament votarà el 2 de setembre la compareixença de Pujol, just el dia que l'expresident podria anar a la cambra arran de la pressió que està exercint també el seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

L'expresident català no està obligat a comparèixer al Parlament de Catalunya però podria acudir-hi aquest mateix dia 2 de setembre si prèviament, el mateix dia 2 de setembre, hi ha un acord perquè acudeixi a la cambra o si no, ho podria fer més endavant.

L'expresident de la Generalitat tindria por que una negativa a donar explicacions comportaria un mal encara pitjor, que seria la posada en marxa d'una comissió d'investigació, les conclusions de la qual podrien ser especialment delicades per al partit.

Ahir, el coordinador general de CDC, Josep Rull, va insistir de nou que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha de donar explicacions al Parlament sobre els seus comptes a l'estranger. "Hem fet els suggeriments públics i privats que han de donar explicacions", va dir el dirigent de CDC després de la reunió que va mantenir la nova direcció col·legiada d'aquest partit per parlar sobre el calendari del nou curs polític, marcat per la consulta sobiranista, la refundació de Convergència després de l'era Pujol, així com el cas de l'expresident català.

Durant la reunió ordinària d'ahir, va explicar Rull, no es va parlar del cas Pujol, encara que sí que ho faran al comitè executiu convocat per a dilluns, 1 de setembre, i va precisar que des de CDC "ja hem dit tot el que havíem de dir" sobre aquesta qüestió.

El dirigent de CDC va recordar que ara és el Parlament el que ha de decidir "com i quan" es demana la compareixença de l'expresident de la Generalitat, la votació està prevista per al dimarts 2 de setembre.