El pla de pau proposat pel president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, haurà d'esperar per l'augment dels combats a l'est prorús, malgrat que el cap del Kremlin, Vladímir Putin, també advoca per iniciar un procés negociador. "L'operació antiterrorista és la nostra prerroga-tiva sobirana per defensar el nostre país. I si hi ha atacs per part dels terroristes, el nostre Exèrcit ha de defensar el poble", va afirmar Valeri Txali, subcap de l'administració presidencial ucraïnesa, que va descartar un alto el foc proper.

Després de reunir-se amb Putin a Minsk, Poroixenko va anunciar els plans per elaborar un "full de ruta" amb l'objectiu d'una ràpida entrada en vigor d'un alto el foc bilateral supervisat per la comunitat internacional. Això no obstant, les il·lusions de pau van topar amb la crua realitat al camp de batalla de les regions de Donetsk i Lugansk, escenari d'acarnissats combats.

"Les pèrdues de l'enemic són tres tancs, dos blindats, quatre morters, un camió i una llançadora de míssils de boques múltiples Smerch. També han estat aniquilats 225 terroristes", establia el comunicat diari del comandament militar ucraïnès.

Per part seva, els rebels prorussos van anunciar la captura de gairebé un centenar de soldats ucraïnesos, que s'haurien entregat després de ser capturats en una emboscada a Donetsk.

El primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, i el cap de la Rada Suprema (Parlament) d'Ucraïna, Aleksandr Turtxínov, van abandonar Batkivxina, el partit liderat per l'excap de govern Iúlia Timoixenko, per desacords amb la campanya electoral al legislatiu. També van abandonar la formació tretze dels seus membres més destacats més.