Les anàlisis efectuades a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid a l'home de 38 anys de nacionalitat guineana i que roman aïllat a l'Hospital Clínic de Barcelona han revelat que no està infectat pel virus d'Ebola, segons van informar ahir fonts del ministeri de Sanitat. Es tracta d'un home que va arribar fa deu dies a l'estat espanyol procedent de Guinea Conakry, en concret des d'una zona pròxima a zona on s'han detectat diversos brots de l'epidèmia, i que romania ingressat davant les sospites que pogués tenir Ebola, fet que havia obligat la Generalitat catalana a activar els protocols d'actuació pertinents.

L'Hospital Clínic va remetre les proves epidemiològiques a l'Institut de Salut Carlos III, el centre encarregat de coordinar la investigació sanitària pública a Espanya i adscrit funcionalment als ministeris de Sanitat i d'Economia, després de les sospites que podia estar afectat pel virus.

Segons el secretari de Salut Pública de la Generalitat catalana, Antoni Mateu, el malalt va tenir un traumatisme cranioencefàlic del qual va ser atès en un hospital guineà, pel que va estar en contacte amb personal sanitari que treballa en una zona pròxima als brots epidèmics.

El doctor Antoni Trilla, del Servei d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, va explicar que l'home va viatjar posteriorment a Catalunya i va acudir primer als serveis d'Urgències de l'Hospital de Granollers davant un agreujament del seu traumatisme. Allà es va recomanar el seu trasllat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on va presentar símptomes compatibles amb l'Ebola que van fer aconsellable el seu trasllat a l'Hospital Clínic, de referència en malalties infeccioses, i va fer activar el protocol d'Ebola.

Es dóna la circumstància que la setmana passada es va descartar un altre possible cas d'Ebola a Catalunya. L'afectat era un diplomàtic que havia viatjat a Guinea Conakry.