L'avió Airbus 310 de la Força Aèria espanyola en què el ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, viatjava ahir a Bali (Indonèsia) va tenir una avaria durant una escala tècnica a Abu Dhabi. El comandant de l'aeronau va informar la delegació que viatja amb el cap de la diplomàcia espanyola de l'avortament d'enlairament a causa que "el sistema automàtic del motor no ha funcionat com caldria", de manera que es va optar -perquè el vol a Bali és llarg- per "reiniciar tot el sistema".

Es tracta de la sisena avaria en menys d'un any que té un aparell de la Força Aèria espanyola destinat al desplaçament de personalitats. L'última va ocórrer el 16 d'abril d'aquest any amb un altre Airbus 310 en el qual el rei Joan Carles tornava d'un viatge dels Emirats Àrabs Units i Kuwait.

Set avions -dos Airbus A-310 i cinc Falcon 900B- integren la flota del Grup 45 de l'Exèrcit de l'Aire, especialitzada en desplaçaments de personalitats i identificada amb un colom sobre el globus terraqüi. Els Airbus es dediquen fonamentalment als trasllats de membres del govern i de la família reial.

El ministre viatja a Indonèsia, Samoa, Austràlia i Sri Lanka, on participarà en fòrums internacionals i mantindrà reunions bilaterals per recollir vots a la candidatura d'Espanya a ser membre no permanent del Consell de Seguretat de l'ONU.