Ruth Ortiz, mare de Ruth i José, els dos menors assassinats pel seu pare, José Bretón, l'octubre del 2011 a Còrdova, impugnarà el recurs d'empara que la defensa de Bretón presentarà l'octubre davant el Tribunal Constitucional per vulneració de drets.

Així ho ha confirmat la seva lletrada, María el Reposo Carrero, qui des que es va conèixer la sentència condemnatòria de l'Audiència Provincial de Còrdova, posteriorment confirmada pel Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia i el Tribunal Suprem, ha defensat la correcció del procediment i la inexistència d'aquesta vulneració. Segons la seva opinió, seria desitjable que "en tots els processos judicials els drets dels imputats/acusats es salvaguardin de la mateixa manera que en el procés seguit contra José Bretón".

Concretament aquesta part ja va impugnar els recursos que la defensa de Bretón, exercida primer per José María Sánchez de Porta i en l'actualitat per Bàrbara Royo, va presentar en segona i tercera instància i ara està decidida a fer el mateix quan l'octubre es presenti el recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

Mentrestant, la defensa de Ruth Ortiz està a l'espera que tota la documentació de la causa torni a ser remesa a l'Audiència Provincial de Còrdova i s'ordeni l'execució de la sentència, cosa que confien que es produeixi aquest mes de setembre.

D'aquesta manera es podrà inscriure la defunció dels menors en el Registre Civil i portar a Huelva les restes òssies de Ruth i José, que ara es custodien en seu judicial, i es podrà donar compliment al que ha estat el desig d'Ortiz des que va saber que els restes trobades a la foguera de la finca de Las Quemadillas pertanyien als seus fills, i la família decidirà de quina manera els donarà sepultura.

La defensa de José Bretón, condemnat a 40 anys de presó per l'assassinat dels seus dos fills, Ruth i José, l'octubre del 2011, presentarà aquest mes d'octubre el recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional per "vulneració drets constitucionals". La decisió es produeix després que el Tribunal Suprem confirmés la sentència del Superior d'Andalusia que feia el mateix amb la dictada per l'Audiència de Còrdova.